babyshower-kaarten

Babyshower – De beste ideeën voor een geweldige babyshower

Babyshower – De beste ideeën voor een geweldige babyshower

Toen ik nog zes weken had tot de uitgerekende datum, kwam mijn beste vriend op bezoek. Ze had vooraf aangekondigd dat ze graag een babyshower met ons wilde vieren. Ik had nog nooit van een babyshower gehoord, maar vond het erg leuk. Wat zo’n “babyshower” precies is en welke ideeën je kunt gebruiken om het goed in te richten, heb ik onderzocht voor iedereen die het nog voor zich heeft.

De babyshower – wat is het?
De traditie van de babyshower komt uit de Amerikaanse cultuur en wordt bij ons langzaamaan steeds populairder. In de regel ontmoeten alle vrienden van de aanstaande moeder elkaar bij haar thuis en vieren ze feest voordat de baby is geboren. Na de bevalling is hier meestal weinig tijd en energie voor. De meeste babyshowers zijn verrassingsfeestjes. Want meestal is de gastvrouw niet de aanstaande moeder, maar een goede vriendin. In Amerika wordt deze vriend een “gastvrouw” genoemd. Ze moet de dagelijkse routine en de voorkeuren van de zwangere vrouw kennen, zodat ze zich echt op haar gemak voelt op haar feest.

Soms, vooral als de partner niet mee aan boord kan en ervoor zorgt dat de zwangere vrouw thuis is, kan het ook nodig zijn om de aanstaande moeder van tevoren op de hoogte te stellen. Toch moet ze niet te veel organiseren, want op deze dag draait alles om haar en haar toekomstige rol als moeder, maar het moet zo stressvrij mogelijk zijn.

Sommige moeders houden niet van verrassingen en willen zelf een babyshower plannen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Strikt genomen is een babyshower strikt een vrouwenevenement – we hebben het plasfeest als tegenhanger voor vaders. Afhankelijk van de grootte en structuur van de vriendenkring zijn er soms ook mannelijke partners aanwezig. Papa was in ieder geval bij ons en had ook veel plezier.

Hoe organiseer ik een babyshower?
Hoe complex en in welk kader je de babyshower wilt organiseren hangt altijd een beetje af van de voorkeuren en het temperament van de aanstaande moeder. Sommigen houden ervan om het te vieren met alles wat erbij hoort – anderen zijn meer gestrest door de grote heisa. Afhankelijk van de situatie kun je veel moeite en geld steken in een babyshower. Of niet.

Ideeën voor babyshowerdecoratie
Indien mogelijk kunt u de aanstaande vader vragen om u de sleutel van het appartement/huis te geven en deze vooraf in te richten. Natuurlijk moet de verrassingsgast in deze tijd op de een of andere manier worden afgeleid, misschien kan een andere vriend naar het café gaan of met haar gaan winkelen. Zo kunt u alles in alle rust voorbereiden. Want een beetje decoratie is zeker nodig. Of je het nu hebt gekocht of zelf hebt gemaakt (doe-het-zelfdecoratie), minstens één belettering op de muur of boven de deur zorgt voor onvergetelijke foto’s. Ook ballonnen en tafeldecoraties zijn snel en goedkoop te organiseren. Het is het beste als je veel decoratieve elementen in roze of lichtblauw koopt – op voorwaarde dat je het geslacht van de baby weet. De respectievelijke pasteltinten zijn ook erg mooi en smaakvol.

De beste datum voor de babyshower
Een babyshower vindt meestal plaats in het laatste trimester van de zwangerschap , wanneer de buik al behoorlijk groot is. Als richtlijn spreekt men van ongeveer 6-8 weken voor de geboortedatum . De dag zou idealiter in het weekend moeten vallen, want zelfs als de zwangere vrouw al met zwangerschapsverlof is, hebben de meeste andere ouders verplichtingen op weekdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Ziektekosten Vergelijken